TC de Grensrijders

Veiligheid

Veiligheid

TC de Grensrijders is een Tour Club, een vereniging waar mensen dezelfde passie, namelijk ‘het fietsen’ delen. Om ervoor te zorgen dat dit veilig gebeur, hebben wij de volgende aandachtspunten:

 

Koprijders

Maak als koprijder(s) degenen die achter je rijden tijdig attent op oneffenheden zoals gaten, putdeksels, takken enzovoorts op of in de weg.

Stop gewoon als je twijfelt om over te steken (geldt voor de voorste koprijder(s)). Maak een duidelijk stopgebaar. Beter met z’n allen veilig in één keer over dan bij twijfel een gevaarlijke situatie en dan in stukken.

Houd er bij het optrekken (bij een groep van 15 personen of meer) rekening mee dat de achterste rijders ook mee moeten. Achterin kost het net wat meer energie dan bij de voorste rijders, onder andere na bijvoorbeeld het oversteken en na het nemen van een afslag.

De aanwijzingen van de tourleider(s) zijn leidend. Hij of zij zal aanwijzingen tijdig duidelijk kenbaar maken.

Leden

Blijf rekening houden met onze medeweggebruikers. Laat enthousiasme nooit de overhand nemen.

Of je nu in de A- of in de B-groep rijdt, ken jezelf en positioneer je zo in de groep dat je niet boven je kunnen rijdt, maar lekker in de flow meegaat.

 

Materiaal

Het is een luxe dat er bij pech gebruik kan worden gemaakt van reserve materiaal uit de bus. Retourneer de geleende materialen graag altijd wel zo spoedig mogelijk.

Sponsoren

TC de Grensrijders

Ossendrecht

Tour Club sinds 1971

TC de Grensrijders

Ossendrecht

Tour Club sinds 1971

TC de Grensrijders - alle rechten voorbehouden    |    Ontwerp: Cute Design by Klarum